Hunajainen kaali-broilerikeitto
Tein ihan vahingossa eräänä päivänä aika hyvää kaali-kanakeittoa kaikesta ylimääräisestä mitä löytyi pakastimesta ja jääkaapista. Kaalikeitot ovat usein loppupeleissä aika ankeita, mutta tästä tuli oikein maukasta. Salaisuutena oli reilu loraus hunajaa yhdistettynä curryn ihanaan makuun, sekä pitkä hauduttaminen. Kesäkurpitsan liha hajosi ihanasti liemeen tehden siitä hiukan ruokaisamman oloista.
Usein laittaessani ruokaa poistan kaiken näkyvän rasvan, sokerin ja muut kielletyt ruoka-aineet. Olen saannut kuitenkin huomata, että ainakin minulla menee laihduttaminen kaikkein parhaiten jos sisällytän miltein jokaiseen päivään jotain pientä herkkua tai jotain kiellettyä raaka-ainetta pitäen kokonaiskalorit kuitenkin alhaalla. Tekee varmasti vain hyvää yrittää opetella käyttämään myös niitä kiellettyjä syntisiä korkeakalorisia raaka-aineita myös arkena ja hallitusti, ilman ahmintaa ja totaalista hallinnan menettämistä. Laihduttelukin on mukavampaa, jos ruoka on vaihtelevaa ja hyvänmakuista (niin hyvänmakuista, kuin alhaisilla kaloreilla voi saada aikaan)
Tämän reseptin syntinen osio on siis hunaja, kamalasti kaloreita, mutta niin hurjan ihanan makuista. Hunaja on kuitenkin mielestäni sokeria paljon parempi vaihtoehto, sisältäähän se vitamiineja, hivenaineita ja entsyymejä. Hunaja ei nosta samalla lailla insuliinitasoa kuin sokeri ja se saattaa jopa helpottaa illalla nukahtamistakin lisäämällä kehon serotiinintuotantoa.
Keitin keiton ihan näppituntumalla, joten reseptistä tulee yksi iso annos. Koko annos ei mahtunut kerralla keittokulhooni ja keittoa riitti pikkuiseen santsiliruunkin =) Kaloreita tälle isolle annokselle tuli laskujeni mukaan n. 204 kcal. Jos keitosta valmistaa noin kolmeneljäsosaa eli kertoo ainesmäärät 0,75:llä tulisi kaloreita tällöin n. 153,2 annosta kohden. Veikkaisin tämän määrän olevan riittävä jos ei halua syödä aivan niin suurta annosta.
Hunajainen kaali-broilerikeitto/ 1 iso annos/ 204,3 kcal annoksessa
68g Kariniemen marinoimatonta broilerfilee
1 kanaliemikuutio
200g kaalia
135g kesäkurpitsaa
1/2 rkl hunajaa
1/2 tl Curryjauhetta
5 dl vettä
Pilko kaali ja kesäkurpitsa kanaliemeen. Lisää raaka kana, curryjauhe sekä hunaja ja keitä hiljalleen n. 40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti