Arkistojen kätköistä...
Tarkoituksenani oli pistää muutama resepti kehittelemistäni astetta kevyemmistä aterioista, mutta kuvamateriaalia löytyy tällä hetkellä aika heikosti. Kuvia löytyy ainoastaan kaalikääryleistä ja tomaattisesta kasvispiiraasta, mutta piiraan reseptiä en löytänyt tähän hätään mistään. En ymmärrä mihin olen sen pistänyt vai onko mokomaa enää edes olemassakaan. Joutukaamme siis tyytymään toistaiseksi ainoastaan kaalikääryleiden reseptiin!
Ollessani muutamia viikkoja sitten Virossa matkalla söin eräässä krouvi-henkisessä ravintolassa aivan ihania ohrasuurimoilla täytettyjä kaalikääryleitä valkokastikkeella. Kehittelin reseptistä astetta kevyemmän ja minunkin arkiruokavalioon sopivan. Maistui oikein namille, vaikkei kääryleisiin tullut lainkaan siirappia, kuten suomalaisiin kääryleisiin yleensä laitetaan. Ehkä hiukan perinteisiä kääryleitä sitkeämpiä, mutta herkkua silti! Maku miltein jopa parani pakastamisen ja mikrottamisen jälkeen! Kääryleitä tein tällä reseptillä seitsemän.
Mikäli syö kolme käärylettä tulee kaloreita suunnilleen 91 annosta kohti. Joku reipas voi toki laskea kuinka ainesmääriä tulisi muuttaa jos haluaa tasan kaksi annosta tai vaihtoehtoisesti tekee hiukan isompia kääryleitä 6 kappaletta, jolloin yhteen kääryleeseen jää hiukan enemmän kaloreita. Menipäs vaikeaksi...
Lisää kevyempiä (ja miksei ihania sikailu päivienkin) reseptejä tulossa tulevaisuudessa...
Kaalikääryleet
2 annosta (3 käärylettä/annos) 91 kcal/annos
Kesäkurpitsaa 120g
Ohrasuurimoita 20g (ennen keittämistä)
Rasilaisen valkosipulihapankaalia 200g
Kaalia 6-7 lehteä
1. Irrota kaalista kanta ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Irrota 6-7 lehteä sitä mukaan kun ne irtoavat. Ota keitinvesi talteen.
2. Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan. Suurimoiden ollessa miltein kypsiä lisää joukkoon hapankaali ja hienonnettu kesäkurpitsa. Keitä vielä hetki niin, että suurimot ovat kypsiä.
3. Annostele jokaiselle kaalinlehdelle kaali-kurpitsa-ohra seosta ja taittele lehdistä kääryleitä. Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Käännä kääryleet ja paista vielä 20 minuuttia. Valele kääryleet kaalin keitinliemellä ja peitä kääryleet alumiinifoliolla. Paista vielä 20 minuuttia. Voit valella kääryleitä jo aiemmin liemellä jos ne näyttävät kuivuvan liikaa paiston aikana!
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. En ole todellakaan valokuvaaja. Kääryleiden lisäksi söin 100 g felixin maku suolakurkkuja ilman lisättyä sokeria 12kcal/100g sekä uunissa foliossa yrttien kanssa paistettua kariniemen kananpojan fileesuikaleita n. 70-80g (tarkkaa määrää en muista koska en enää löytänyt merkintääni sekavanoloisesta kalorilapustani...) 100kcal/100g. Kolmella kääryleellä, kanalla ja suolakurkulla koko annokseen tuli kaloreita yhteensä 183! Kevyttä ja hyvää siis! Herkullista olisi varmasti myös maustamattoman rasvattoman jogurtin kanssa.
Ollessani muutamia viikkoja sitten Virossa matkalla söin eräässä krouvi-henkisessä ravintolassa aivan ihania ohrasuurimoilla täytettyjä kaalikääryleitä valkokastikkeella. Kehittelin reseptistä astetta kevyemmän ja minunkin arkiruokavalioon sopivan. Maistui oikein namille, vaikkei kääryleisiin tullut lainkaan siirappia, kuten suomalaisiin kääryleisiin yleensä laitetaan. Ehkä hiukan perinteisiä kääryleitä sitkeämpiä, mutta herkkua silti! Maku miltein jopa parani pakastamisen ja mikrottamisen jälkeen! Kääryleitä tein tällä reseptillä seitsemän.
Mikäli syö kolme käärylettä tulee kaloreita suunnilleen 91 annosta kohti. Joku reipas voi toki laskea kuinka ainesmääriä tulisi muuttaa jos haluaa tasan kaksi annosta tai vaihtoehtoisesti tekee hiukan isompia kääryleitä 6 kappaletta, jolloin yhteen kääryleeseen jää hiukan enemmän kaloreita. Menipäs vaikeaksi...
Lisää kevyempiä (ja miksei ihania sikailu päivienkin) reseptejä tulossa tulevaisuudessa...
Kaalikääryleet
2 annosta (3 käärylettä/annos) 91 kcal/annos
Kesäkurpitsaa 120g
Ohrasuurimoita 20g (ennen keittämistä)
Rasilaisen valkosipulihapankaalia 200g
Kaalia 6-7 lehteä
1. Irrota kaalista kanta ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Irrota 6-7 lehteä sitä mukaan kun ne irtoavat. Ota keitinvesi talteen.
2. Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan. Suurimoiden ollessa miltein kypsiä lisää joukkoon hapankaali ja hienonnettu kesäkurpitsa. Keitä vielä hetki niin, että suurimot ovat kypsiä.
3. Annostele jokaiselle kaalinlehdelle kaali-kurpitsa-ohra seosta ja taittele lehdistä kääryleitä. Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Käännä kääryleet ja paista vielä 20 minuuttia. Valele kääryleet kaalin keitinliemellä ja peitä kääryleet alumiinifoliolla. Paista vielä 20 minuuttia. Voit valella kääryleitä jo aiemmin liemellä jos ne näyttävät kuivuvan liikaa paiston aikana!
Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. En ole todellakaan valokuvaaja. Kääryleiden lisäksi söin 100 g felixin maku suolakurkkuja ilman lisättyä sokeria 12kcal/100g sekä uunissa foliossa yrttien kanssa paistettua kariniemen kananpojan fileesuikaleita n. 70-80g (tarkkaa määrää en muista koska en enää löytänyt merkintääni sekavanoloisesta kalorilapustani...) 100kcal/100g. Kolmella kääryleellä, kanalla ja suolakurkulla koko annokseen tuli kaloreita yhteensä 183! Kevyttä ja hyvää siis! Herkullista olisi varmasti myös maustamattoman rasvattoman jogurtin kanssa.
En ole ikinä pitänyt kaalikääryleistä, mutta jostain syystä nyt iski hinku että voisin jopa kokeilla näitä, ainakin kuvissa näyttävät hyviltä! Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaJuu kaalikääryleet ja erityisesti kaali on hyvää ja kevyttää syötävää. Ite olen tykännyt jostain kumman syystä kaalista ihan mukulasta asti ja oikeastaan nykyään jopa tykkään siitä hajusta mikä lähtee kaalia keittäessä O..o Monesta inhokkiruoastakin saattaa oppia vain ajan myötä tykkäämään tai sitten yhtäkkiä tulee vain himo syödä jotain vanhaa inhokkiruokaansa...
VastaaPoista