Äijäviikot tarjoavat: Maggaraa ja Coleslaw-salaattia sekä kevyt briejuusto pizza


Tällä viikolla olen maistellut ehkä tavallista miehekkäämpiä ruokia kuten pitsaa ja uunimakkaraa. Kalorit toki pyrin laskemaan mahdollisimman alas.

Amerikkalainen coleslaw-salaatti on itsessään hyvinkin keveä jos jättää majoneesin pois. Perinteisesti salaatti tehdään raa´asta kaaliraasteesta, joka tekeytyessään menee kasaan ja pehmenee. Uskon kuitenkin vakaasti ettei raaka kaali välttämättä ole se kaikkein paras ja vatsaystävällisin raaka-aine, joten päätin kaikesta huolimatta pehmentää kaalia hiukan mikrossa.  Makkaraksi valitsin vähärasvaisen Tapolan tulikukko kalkkunamakkaran. Makkaran ravintosisällöstä saa kahdenlaista tietoa, netin mukaan kaloreita olisi 126 kcal/100g, mutta pakkausmerkintöjen mukaan ainoastaan 115 kcal/100g. Tällä kertaa päädyin huijaamaan itseäni ja laskin ravintosisällön kevyempien pakkausmerkintöjen mukaan. tällöin yhden (70g) makkaran kokonaiskalorit olisivat suunnilleen ainoastaan 80,5 kcal

Coleslaw salaatti ja uunimakkara: 4 annosta/195,22 kcal/annos

1 Pakkaus Tapolan tulikukko kalkkunamakkaraa (280g)

800g kaalia
80g porkkanaa
44g sipulia

Kastike:
200g Ingmanin kevyt 2% kermaviiliä
40g  Arla ingmanin luonto plus maustamatonta jogurttia
12g etikkaa
25g  Auran dijon sinappia
1/4 tl mustapippuria
makeutusnestettä

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kermaviili ja jogurtti keskenään. Lisää etikka, makeutusneste ja sinappi sekä mustapippuri. Anna maustua jääkaapissa. Mikrota tai keitä esimerkiksi juustohöylällä raasettu kaali kasaan, sekoita joukkoon raaka porkkanaraaste ja hienonnettu sipuli. Sekoita joukkoon kastike. Paista makkara uunissa parissa sadassa asteessa kunnes makkara on saannut hieman väriä. Kesäaikaan makkaran voi myös grillata ja tämä hyvin vähärasvainen makkara toiminee hyvin myös keitettynä.


Seuraava pitsaresepti on hyvin keveä ja pohjana käytin ACKD easydiet pizzapohjia. Pohjat myytiin annospusseissa ja yhdesn annospussin kalorimäärä oli 68 kcal. Lisäksi pohja-aineksiin olisi pitännyt lisätä  1tl öljyä, mutta kalorikammoisena lisäsin 1tl kevyt beceliä 8n. 5g) jolloin pohjan kaloreiksi jäi 85,5 kcal. Pohja oli melko vaikeasti käsiteltävää ja odotetusti pohjasta tuli ainoastaan sellaisen pienen roiskeläppäpitsan kokoinen. Maultaan pohja oli kuitenkin yllättävän hyvä. Tässä reseptissä kalorit jäävät hieman alhaisimmiksi kuin jos ostaisi pitsan täytteetkin easydiet annospusseissa. Vaikken täyteannospusseja olekkaan maistannut uskaltaisin väittää, että oikeat täytteet toimivat varmasti paremmin. Käytin pizzassa vain pienen määrän lidlin linessa kevyt briejuustoa (187kcal/100g) ja tarvittaessa valkohomejuuston sijaan voi kokeilla vaikka raejuustoa...

Kevyt brie-juusto pizza 1 annos/n.155 kcal

ACKD easydiet pizzapohja ainespussi + 5g kevyt beceliä
40g Pirkka paseerattua tomaattia 
3 siivua pirkka ohuen ihut kalkkunafileeleikettä
25g Pirkka katkarapuja
40g Euroshopper ananasaloja omassa mehussa 
15g sipulia
37g Lidlin linessa kevyt valkohomejuustoa

Sekoita pizzapohjan ainekset puoleen desiin vettä ja 5g:n kevyt beceliä. Paista 200 asteessa uunin yläosassa 3-5 minuuttia. Mikrota hienonnettu sipuli pehmeäksi ja huuhtele jäiset katkaravut kuuman veden alla suliksi. Levitä pohjalle paseerattu tomaatti sekä hienonnettu kalkkunanfilee ananas katkaravut sekä sipuli. Lisää päälle murennettu brie-juusto. Paista uunissa yläosassa vielä n. 7 minuuttia.




Kommentit

  1. Sä teet aina tosi hyvän näkösiä ruokia ja vähäkalorisia! ;) Ihanaa!
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 toivottavasti näistä olisi muillekkin hyötyä ^-^ syön kyllä kalorisimpiakin ruokia nykyään kun aterioiden kalorit saavat olla hieman korkeammat, esimerkiksi tuon pitsan kanssa söin pari näkkäriä lisäksi, että päivän kaloritavoite tuli täyteen, ja tänään söin tuota makkaraa ja kaalisalaattia ja toimi aika hyvin kun lisäsi vielä ihan perus hernemaissi paprikaa ja punajuurta

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit