Luojani, tappaisitko meidät viimein?




Vaaleahiuksinen tyttö istui puun alla kääriytyneenä suureen villahuiviin. Tuuli tuiversi kylmästi niin, että luissa ja lihassa kylmäsi. Tytön hiukset olivat hieman turhan ohuet ja ne olivat selvästi leikattu itse. Musta luonnoskirja. Koska kaikilla muotoilijoilla tulee olla luonnoskirja, minne kuvaa ne luovat ajatukset heti kun niitä tulee. Kuvia kauniista  ihmisistä, vaatteita prinsessoja ja pitsiä. Seuraavalla sivulla epäselvästi lyijykynällä kirjoitettua tekstiä. 27g paprikaa, punainen, 7,56 kcal 75g kurkkua, 8,25 kcal 77g salaattia 15,4 kcal Taivalkosken myllyn herkku talkkunajauhoa 40g, 120 kcal. Beceliä 5g, 31,5 kcal 19g tomaattia, 4, 37 kcal hernekeittoa 217g, 217 kilokaloria. Soijajugurtti 77 kcal 4g salaattisiemeniä, 24,4kcal. Monta sivua lukuja mittoja ja kaloreita. ja yksi luonnos mekosta. Todella ruma luonnos.

"ETTEKÖ TIEDÄ; ETTÄ TE OLETTE JUMALAN TEMPPELI JA ETTÄ JUMALAN HENKI ASUU TEISSÄ? JOS JOKU TURMELEE JUMALAN TEMPPELIN, ON JUMALAN TURMELTAVA HÄNET; SILLÄ JUMALAN TEMPPELI ON PYHÄ JA SELLAISIA TE OLETTE" Tyttö lukee keskittyneenä luonnoskirjastaan ja hokee lausetta hetken. Vieressä on kuva yöpaidasta ja korsetista ja vieressä lukee: muuta lähdemerkintä 3.3.1, lähetä sähköpostia opettajalle. JOS JOKU TURMELEE JUMALAN TEMPPELIN, ON JUMALAN TURMELTAVA HÄNET.

"Anna!, Anna!" joku huuta "Anna sinäkin täällä, sisko!"  Tyttö havahtuu hetkeksi ajatuksistaan ja katsoo hieman poissaolevana eteensä ilmestynyttä ystäväänsä. Ystävällä on lyhyt tulenpunainen kampaajalla tarkasti leikattu hiusmalli, joka kuulemma hoikentaa kauniisti kasvoja. Ystävä, nimeltään Bertta on pukeutunut harmaisiin turhan pieniin shortseihin. Kahta kokoa liian pieniin. Musta trikootoppi puristaa suuria rintoja ja vatsamakkaroita saaden ne näyttämään vieläkin suuremmilta. Anna näkee kuinka Bertan reidet ovat taas kasvaneet. Kuvottavaa, Anna ajattelee, mutta hymyilee ystävälleen niin aurinkoisesti kuin vain pystyy.

Bertan käsissä roikkuu lidlin muovikassi joka on täynnä sokeria, kovia rasvoja. Pizzaa sämpylöitä, karkkia ja suklaata. Sipsejä voita siirappia jäätelöä ja jogurttia. Kermaviiliä. Lakritsaa. Lakritsaa. Lakritsaa. Lakritsaa. Lakritsaa. Lakritsaa. Suolaista kinuskia. Ah Suolaista kinuskia. Anna tietää sen vaikkei näekään.

Bertta nostaa kassia kysyvästi Annan silmien eteen, niin että ranteella olevan kassin hihnojen paino painaa lihan käsissä lyttyyn. "Mennäänkö yhdessä syömään meille, ettei minun tarvitse yksin syödä kaikkea?" Bertta kysyy vähän häpeävän näköisenä. Anna joutuu paniikkiin. Ei. Ei. Ei. Ei. Ei. Ei. Hänen tekisi mieli huutaa. Sen sijaan hän hymyilee ja vastaa: "Voithan sinä syödä, minä olen jo syönyt".

Annaa kuvottaa Bertan pyöreä ulkomuoto. Miksei hän tee sille mitään? Miten hän voi elää itsensä kanssa? Anna olisi jo tappanut itsensä, ennen kuin olisi paisunut noin suuriin mittoihin. Mene pois läski ja kuole, tekisi Annan mieli huutaa, mutta Bertta on Annan rakas ystävä. Miten hän ikinä voisi sanoa niin rakkaalle ystävälleen. Ystävälle joka piti huolta kun itketti. Vei ajatukset pois kuolemasta ennen kuin ajatuksia ehti edes tulla.

JOS JOKU TURMELEE JUMALAN TEMPPELIN, ON JUMALAN TURMELTAVA HÄNET.

Anna ja Bertta lähtevät kävelemään tuttuun verkkaiseen tapaansa kohti yhteistä kotiaan. Bertta puuskuttaa Lidlin muovikassi kädessä, ja hänen otsallaan valuu hikeä. Annaa huippaa. Hänellä on niin huono kunto. Pitäisi aloittaa kuntosalilla käyminen ja aktiivinen tanssiharrastus. Eikä vain olla paikallaan. Ja olla laiska. Pian Anna muistuttaa ulkoisesti Berttaa jollei ala harrastamaan liikuntaa.

Tytöt saapuvat kotiovelleen. Anna kaivaa taskunsa pohjalta avaimia ja yrittää etsiä oikeaa. Kädet hieman tärisevät. "Ehkä otin eilen liikaa lääkkeitä", Anna miettii hiljaa mielessään. "Tai ehkä unohdin kokonaan." Bertta odottaa puuskuttaen vieressä selvästi hiukan malttamattomana, mutta hymyilee lempeästi Annalle. Viimein Anna saa ulko-oven auki, ja ulos tulvii pannukakun, oksennuksen, suitsukkeiden ja kissankakan huumaava tuoksu.

Bertta laskee muovikassinsa sellaisella voimalla kaupungin vuokrakolmion eteisen muovilattialle, että sokeripussi ja sipsipussit rapsahtavat äänekkäästi. "Ah, tytöt!, te tulitte, olen odottanut teitä!" Tummahiuksinen tyttö avaa vessan oven ja juoksee halaamaan kämppiksiään Anna ja Berttaa. Tytöllä on mustat pitkät suorat hiukset ja kauniit kasvot. Hiukan pyöreät, sellaiset lapsen pyöreät. Hänellä on yllään keltainen mekko, jossa on oransseja kukkasia, ja jalassa on sukkahousut, joissa on pieni silmäpako.

Anna katsoo Miiaa hieman turhankin tarkasti. Onko hän laihtunut? Olisinpa minäkin. Miia taitaa olla laihempi kuin minä...typerys.. Mutta ei, ei niin saa ajatella ystävästä, hyvästä ystävästä, joka tulee hädän hetkellä ja auttaa, kun Bertta yrittää houkutella Annaa synnin tielle kohti helvettiä. Sillä: JOS JOKU TURMELEE JUMALAN TEMPPELIN, ON JUMALAN TURMELTAVA HÄNET

Kun Miia huomaa Bertan tuoman kassin hänen silmänsä kirkastuvat entisestään, "Bertta, heiiiiii, ruokabileet! Mä just mietin kuinka pitäisi mennä vähän täydentämään varastoja!" Miia puhua pälpättää niin, että kädet vain viuhovat. Anna tai Bertta eivät ehdi vastata ystävälleen mitään, kun tyttö jo viilettää keittiöön purkamaan kassia. "Mun lempijätskiä!" Miia huutaa keittiöstä. "Tehdäänkö taas suolaista kinuskia leidit? Se on I-HA-NAA,  vaikka suklaajäätelön kanssa? Voitaisiin tehdä vaikka pannariakin kylkeen? Rakastan pannaria!!!!"

...

Miia Bertta ja Anna istuvat keittiön matolla. Matossa on mustia raitoja ja kissankarvoja. Kissa on vieressä selällään, ja katsoo tyttöjä silmät kaipaavasti rapsutusten toivossa. "Anna, murunen, ojentaisitko mulle sen kinuskin jooko, ja hei söisit itekkin jotain!" Miia syösyösyösyösyösyösyösyösyösyösyö, Bertta syösyösyösyösyösyösyösyösyö, Anna ei halua. Koska hän on jo syönyt ja kaiken kukkuraksi aivan liikaa. Miian ja Bertan sisuskaluja korvaa, kun vatsalaukku täyttyy täyttyy täyttyy täyttyy täyttyy. Ihanaa makeaa makeaa makeaa makeaa makeaa makeaa makeaa suolaista makeaa. Valuu kurkusta vatsaan ja kurkusta pönttöön. Valuu virtsana pikkuhousuihin. Valuu kyynelinä poskille ja suolesta pönttöön. Valuu reisiin ja takapuoleen ja sisäelinten ympärille.  4687 kilokaloria vai 7000 kilokaloria? Anna ei enää pysy laskuissa ja Bertta ei halua edes tietää. Miia ei välitä, miksi välittäisi?

Luojani, tappaisitko meidät viimein?





Kommentit

Suositut tekstit