KIUSATTU

Törmäsin puhuttelevaan videoon ja päätin osallistua haasteeseen blogikirjoituksella




Narcissus istuu koululuokassa. Luokalle on saapunut uusi poika. Pojalla on tummat lyhyet hiukset ja tuima katse. Hän on oikeastaan aika kaunis lapsi, pohtii Narcissus. Lapset katselevat uteliaana uutta poikaa.

......

Tummatukkainen poika lyö viivoittimella Narcissusta käteen ja nauraa. Tyttö tuijottaa tyhjästi eteen eikä sano mitään. Viivoittimen isku sattuu ja jättää käteen jäljen. Muutaman pojan joukko katsoo kiinnostuneena tapahtumaa ja nauravat. Mutta Narcissus tietää ettei saa sanoa mitään eikä etenkään itkeä. Itkeminen on pahinta. Eisaaitkeäeisaaitkeäeisaaitkeäeisaaitkeäeisaaitkeä. Kyyneleet putoavat tytön kasvoille eikä niitä enää pysty estämään. Ne vain tulevat. "Jos vielä itken niin joudun rangaistukseksi viiltämään itseäni", Narcissus vannoo koska ei saa itkeä, siitä ei koskaan seuraa mitään hyvää. "Joka kerta kun itken niin otan veitsen." Mutta eihän Narcissus parka edes osaa viiltää, ainoastaan naarmuttaa. Vaaleahiuksinen poika huomaa kyyneleet ja ryhtyy pilkkaamaan "HEI VITTU NYT SE RUPEE PILLITTÄMÄÄN" Vaaleahiuksinen poika tuijottaa Narcissusta pilkallisesti ja huutaa "Siinä se istuu haarat levällään ja odottaa että joku tulee ja panee sitä" " Ja katso nyt totakin!!!" Poika jatkaa tarkoittaen Narcissuksen parasta ystävää Joonaa. "Se on niin läski että tarttee nosturin että sen rintaliivit voisi kiristää"

Narcissus ei uskalla sanoa mitään puolustaakseen parasta ystäväänsä. Narcissus ei halunnut mitään muuta kuin pois pois pois pois turvaan. Mutta ei, Narcissuksella ei ole turvaa. Koulu on helvetti. Koti on helvetti.  Ainoa turva on Draculan linnassa Joonan kanssa. Draculan metsässä ja sammakkolammella noitametsän kupeessa. TP-maailmassa barbien ponien ja pehmolelujen kanssa. Toisessa ulottuvuudessa, sillä Narcissus ei ole vain Narcissus, hän on myös agentti Wolf Andersson ja Dana Scully ja tyttö,  joka menee perheineen Draculan linnaan.

Yöllä Narcissus makaa sängyssään ja unelmoi, että olisi kaunis. Että vain heräisi joku päivä kauniina eikä olisi niin iljettävä, että pitää kiusata. Ne nauravat koska Narcissus on niin tyhmä köyhä ja ruma. Opettaja nauraa Narcissukselle ja tahallaan kysyy kysymyksiä joihin tietää ettei tyttö osaa vastata. Koska ei hän jaksa lukea läksyjä ja tyttöhän on niin uskomattoman typerä. Aivan kuten siskonsakin, jota opettaja oli myös opettanut. Ja Narcissuksen täti, jota tämä oli myös opettanut. Narcissuksella on niin rumat kasvot. Pienet rinnatkin ovat alkaneet kasvaa, miksei ne lopeta kasvamistaan? Narcissus rukoilee että ne lopettaisivat kasvamisen. Ja niin ne lopettivatkin. Narcissus myös unelmoi, että hänellä olisi ase. Jonain päivänä hän toisi aseen kouluun ja ampuisi kiusaajat. Niin oli tehty Amerikassakin. Ensin hän rääkkäisi kiusaajia hulluuden partaalle. Lähettäisi sairaita kuvia viillellyistä raajoista ja laittaisi postiin kuolleita eläimiä. Ja kaiken kruunaisi se päivä kun Narcissus toisi aseen ala-asteen luokkaansa ja tappaisitappaisitappaisi. Laittaisi ne polvilleen. Laittaisi ne kärsimään. Mutta ei. Narcissus ei tehnyt mitään. Hän vain itki.

.....

Järvi jonka ympärillä on suuri metsä. Narcissuksen koululuokka on retkellä ja luokka leikkii pullonpyöritystä. Narcissus ja Maria ovat syrjällä toisista ja seisovat järven rannalla puhumatta mitään. Kauempaa kuuluu lasten kikatusta "Hei mene Tyränaaman taakse ja tee sille näin" kuuluu pojan korkea ääni. Vaalea poika tulee kikatusten saattelemana ja tulee Narcissuksen taakse ja tekee naimis-eleitä. Se oli poikien mielestä hirmuisen hupaisaa ja lapset kikattavat. Koska Hyi, Narcissus on niin ällöttävä ja ruma ettei kukaan sitä oikeasti haluaisi. Eisaaitkeäeisaaitkeäeisaaitkeä. Narcissus ei tee mitään.

.....

"Joko sinulla on alkanut kuukautiset?" "Kyllä" Narcissus vastaa. Kuvottavat, kuvottavat kuukautiset jotka nolotti ja hävetti, koska kellään ei ollut vielä alkanut kuukautisia. Liikuntatuntien jälkeen suihkussa Narcissus menee häpeillen pyyhkeen suojissa suihkuun koska kellään ei ole vielä alkanut rinnatkaan kehittymään. Terveydenhoitaja ottaa taulukon terveystarkastuksessa ja näyttää Narcissukselle käyrää jossa näkyy paino ja pituus. "Nyt on käynyt niin, että tässä on normaalipainosi raja ja tämän verran nyt painat." Terveydenhoitaja näyttää. "Eli saat syödä jouluna oikein kunnolla, että saisit painoa lisää." Narcissus tuntee tyytyväisyyttä ja katsoo mielenkiinnolla käyrää jossa näkyy aivan lapsesta asti mitä hän on painanut ja kuinka kasvanut. Alipainoinen. Se ei tuntunut mitenkään väärälle vaan oikealle. Narcissus oli ylpeä.

....

"Siis hyi vittu Narcissus...." poika aloittaa välitunnilla puhumaan tiiviiksi ryhmäksi sulloutuneessa poikajengissä kunnes näkee Narcissuksen ja Joonan kävelevän ohi ja poika muka hiljentää ääntään. Aivan kuin ei muka olisi tiennyt, että Narcissus oli paikalla. Narcissus ja Joona kiroavat päivää, jona joutuivat kaikkien kiusaajien kanssa samalle luokalle, kun siirryttiin ylä-asteelle toiseen kouluun. Miten voi käydä niin huono tuuri?

Ruokajono on pitkä. Narcissus seisoo seinälipun vieressä odottaen vuoroaan. Joona on edessä. Poikajoukko suhtautuu nihkeästi, eikä aluksi suostu tulemaan jonoon Narcissuksen taakse. Mutta heidän on pakko. Vaaleahiuksinen poika saa loistavan idean. Se sama inhottava vaaleahiuksinen poika. Hän ottaa tukevan otteen seinäkoristeen alareunan kepistä ja tökkäisee sillä Narcissusta takapuoleen ja poika räjähtää nauruun.

Narcissus makaa sängyssä. Hän ei saa unta taaskaan. Koulussa kysyttiin biologian tunnilla kuinka paljon kukin luokassa sai unta. Keskusteltiin unen tärkeydestä, ja siitä kuinka joskus voi olla teininä vaikea saada unta, koska päässä pyörii ongelmia. On ihastuksia ja kaikkea. Narcissus viittasi, että alle 5 tuntia. Päässä kaikuu ääniä. Lyhyitä merkityksettömiä lauseita luokkatovereiden lausumina. Narcissus ei vaan pysty nukkumaan. Häntä pelottaa, että ikkunan alla vaanii murhaaja, joka yrittää ampua hänet. Tiptiptip vesipisarat tippuvat lehtiin. Siellä se murhaaja odottaa. Narcissus tietää ettei se ole totta, mutta menee varmuuden vuoksi lähemmäs seinää ettei luoti voisi osua häneen. Lopulta Narcissus siirtää koko sängyn pois ikkunan edestä.

.....

Lukiossa kaikki oli hyvin. Kiusaajat olivat menneet kaikki ammattikouluun ja opiskelu oli mukavaa. Joona ja Narcissus olivat vieläkin aina yhdessä. Filosofiaa, psykologiaa, kuvaamataitoa, äidinkieltä käsitöitäkin. Niitä kaikkia Narcissus rakasti ja niissä hän halusi loistaa. Oli suorastaan kutkuttavaa lukea kokeisiin ja saada arvosana. Kiitettävä tuntui palkitsevalle. Mikään ei ollut palkitsevampaa kuin täysi kymppi kokeesta tai kuvaamataidontyöstä. Omassa huoneessa oli taulukko johon Narcissus piirsi broilerinkoiven onnistuneiden syömisten päätteeksi. Narcissus sai ensimmäisen kameran ja otti itsestään kuvan jossa veti vatsan sisään ja kaikki luut näkyivät... Se oli kutkuttavan näköistä. Jos olisikin oikeasti niin laiha? Narcissus ei muista milloin ensimmäisen kerran laski bmi:n ala-asteella? ylä-asteella? se oli hurjan kutkuttavaa jos bmi oli "alipainoinen". "Normaalipainoinen" tuntui aina väärälle. Ei narcissus koskaan laihduttanut, vatsa vain oli iso. Siksi Narcissus ottikin haasteekseen tehdä vatsalihaksia Nirvanan Nevermindin tahdissa. Siinä taisi mennä koko albumi yhden vatsalihassession aikana. Jälkeen kuvassa kuukausien päästä näkyi eroa. Ja voi sitä tunnetta kun epäliikunnallisena tunnettu Narcissus tekikin vatsalihaksia liikuntatunnilla kun vanha tekijä ja päihitti parinsa. tyttö katsoi kummissaan Narcissusta. Miten ihmeessä se yhtä-äkkiä....??

Silti, Aina joskus öisin. Painajaisia, unettomuutta, pelkoa. Narcissus makasi taas sängyssä. Naapurin pojalla oli bileet. Naapurin poika oli yksi kiusaajista. Bileisiin oli kutsuttu nuoria. Myös lukiosta hänen kavereitaan. Narcissus kuulee, kuinka he puhuvat hänestä pahaa, Ihan varmasti. Ihan varmasti hän kuulee nimensä mainittavan. Siellä ne nauravat minulle .

Kommentit

  1. Moikka <3
    Ihana kun kävit kertomassa siitä meidän seikkailu-unesta, jota olit nänyt! Olenkin jollain tapaa aina samaistunut juuri niihin tarinoiden outoihin ja pelottaviin metsän keskellä mökissä asuviin eukkoihin (paitsi ettei ne mun mielestä ole yhtään pelottavia) =D

    ...vähän tyhmältä tuntuu kyllä jättää tää kommentti näin vakavaa aihetta käsittelevän tekstin perään. Sulla on ollut ihan kamalaa =(

    Samalla tuli mieleeni, että ala-asteella ollessa meidänkin luokalla oli yks tyttö jota kaikki hyljeksi, eikä sitä koskaan otettu mukaan mihinkään. Se asui ihan meidän naapurissa ja yritin ehdottaa 3 vuotta vanhemmalle kaverilleni, et otettais se mukaan meijän juttuihin. No, tää kaveri (jota pidin vanhempana ja fiksumpana...) ilmoitti laittavansa välit kokonaan poikki ja kertovansa koulussa kaikille jos edes puhuisin sen tytön kanssa. Kutsuin silti aina välillä sen salaa meille niin ettei tää "vanhempi ja fiksumpi" kaveri saanu tietää.

    Oli kuitenkin ihan kauheeta sitten kun piti koulussa esittää etten tuntenut koko tyttöä, kun pelkäsin itsekin joutuvani silmätikuksi (pelkurimaista, tiedän...)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit